Utrinki iz Vseslovenskega sejma pomlad 2018

Z vlakom na Vseslovenski sejem

Vozni red vlakov 20. - 22. april 2018

LJUBLJANA – RADOHOVA VAS – LJUBLJANA

NOVO MESTO – RADOHOVA VAS – NOVO MESTO

Od postajališča vlaka do sejemskega prizorišča in nazaj je organiziran avtobusni prevoz.

V sodelovanju z ...

logotip_slovenske_novice_novi
Pivovarna-union

Aktualne novice

Bodite na tekočem

Vseslovenski sejem pomlad 2018

Vseslovenski sejem pomlad 2018 bo potekal v petek, soboto in nedeljo med 20. in 22. aprilom v Šentvidu pri Stični, natančneje v okolici Gostilne Pri Japu. Na sejemskem delu vas pričakujemo med 9.00 do 18.00, na obsejemskem, ki se bo nadaljeval s koncerti v prireditvenem šotoru, pa bomo skupaj do zgodnjih jutranjih ur.

Z vseslovenskim sejmom obnavljamo tradicijo iz leta 1140, ko je imel Šentvid pri Stični kar tri sejme letno. Kljub temu, da je leta 1360 avstrijski vojvoda Rudolf Habsburški prepovedal sejmarjenja in da je leta 1478 cesar izdal patent, s katerim je Šentvidu odvzel vse tri letne sejme, se Šentvidčani niso dali in so sejmi v Šentvidu pri Stični potekali vse do druge svetovne vojne.

Vseslovenski sejem je vsesplošni sejem in zajema širok spekter vseh dejavnosti, med katerimi so kmetijstvo, mehanizacija, domača obrt, motociklizem, kolesarstvo, vse za dom in šport, vse za poroko, obrt, gradbeništvo, avtomobilizem, turizem, predstavitev občin, društva, trgovina, prosti čas in drugo.

Vseslovenski sejem je družini prijazen, saj bo vsak dan od 14.00 do 17.00 poskrbljeno za naše najmlajše s šolanimi in priznanimi animatorji. Velik predel sejma zajemajo igrala in med igralno animacijo bodo otroci lahko spoznavali tudi živali, jahali konje, ponije itd.

Vseslovenski sejem je za obiskovalce in njihove jeklene konjičke brezplačen. Čez dan in večer bo v prireditvenem prostoru (600 m2) pester program glasbe v živo s priznanimi slovenskimi glasbeniki. Prireditveni prostor bo, v dnevu otvoritve, v celoti namenjen ministrstvom, predstavitvi občin, govorom županov oz. predstavnikov občin, predstavitvi podjetij in njihovih partnerjev, med odmori predstavitev/govorov mi poskrbimo za glasbeno vzdušje s priznanimi slovenskimi glasbeniki.

Zakaj

Naša želja je, da tudi zaradi obnavljanja dolgoletne tradicije ter sklepanja novih poslovnih stikov in utrjevanju vezi na področju različnih dejavnosti, sejem postane eden najpomembnejših gospodarskih sejemskih dogodkov v Sloveniji in širše.

Na vseslovenskem sejmu je pestra in raznovrstna ponudba, zanimiva za vse generacije, saj se na njem predstavljajo novosti in izmenjavajo različne informacije, veliko je priložnosti za odpiranje novih poslovnih priložnosti ter za mreženje obrtnikov, podjetnikov in končnih uporabnikov.

Kaj smo že izpeljali

Prvi Vseslovenski sejem, ki je potekal 13., 14. in 15. oktobra 2017, si je ogledalo približno 27.000 obiskovalcev. Na njem se je predstavilo skupaj 252 razstavljavcev iz Slovenije in tujine na 37.000 m2 površin, od tega na 7.200 m2 pokritih površin. Sejem je po eni stani obiskovalcem ponudil ogled pestre ponudbe na trgu in ugodne nakupe, pa drugi strani pa razstavljavcem možnost predstavitve na trgu in pridobivanje novih kupčev za svoje izdelke in storitve. Ponudba obsejemskih dejavnosti je bila zanimiva za vse generacije. Na svoj račun so tako prišli najmlajši, saj so za njihovo razvedrilo poskrbeli animatorji, in pa tudi tisti starejši. Za njih so v prireditvenem prostoru cel dan in večer ter tja do zgodnjih jutranjih ur v živo igrali priznani slovenski glasbeniki.

 

Vseslovenski sejem na dolenjskem, jesen 2017

Program sejma

Katalog razstavljavcev

Podporniki sejma

Novice

Foto in video galerija

Takole smo ustvarili prvi Vseslovenski sejem – jeseni 2017

Pomembna informacija

Vseslovenski sejem je za obiskovalce brezplačen, brezplačno je tudi parkirišče. In kar je najbolj pomembno, sejem je prijazen družini, saj je v veliki meri brezplačno poskrbljeno za otroke.

Sejem podpirajo:

Tanja Strniša

Maja Makovec Brenčič

Peter Gašperšič

Dušan Strnad

Alojzij Kastelic

Franc Škufca

Delovni čas

  • Pet 9:00 - 18:00
  • Sob 9:00 - 18:00
  • Ned 9:00 - 18:00